No Story To Be Told

by Jenny Danielsson

Härligt gott

Publicerad 2013-03-29 16:01:30 i

Började dagen på is med fiske och fika, sedan åkte vi upp till slalombacken för att se på årets upplaga av pilsnerparran. Vädret kunde inte vara bättre, fräknarna har satt sig och energin har återkommit efter vinterns dvala.

Lugnet före stormen

Publicerad 2013-03-28 20:56:57 i

Ikväll är det väldigt lugnt här hemma, efter en hel dag ute blir man ju sådär lagom seg och trött. Vi kör på halvfart och har spelat lite spel.

Nu serveras vin, ost och kex här.

Skärtorsdag deluxe

Publicerad 2013-03-28 16:39:33 i

Har suttit utomhus mest hela dagen, fikat och solat. Det är så obeskrivligt skönt med lite vårsol i detta bleka ansikte. Jag bara älskar det!

Påsk-pepp

Publicerad 2013-03-27 10:25:00 i Daily,

Nu är det påsklov på riktigt.
Idag blir det nog utomhus-lunch gjord på öppen eld. Sedan måste vi göra lite påskpyssel, det innebär nog ett påskris ute på tomten och kanske nåt påskgodis! 

Min kära barndomsgranne är på plats i Lillegård nu, influgen från London. Eftersom vi ses så sällan så ska det blir extra kul att få träffa henne!

Fröken Jenny

Publicerad 2013-03-26 16:19:00 i Daily,

Såg en rubrik på DN.se idag och måste bara klämma ur mig min åsikt om det här...

Något jag kan bli irriterad och intresserad av är bl.a. människors åsikter om skolan. I egenskap av utbildad lärare har jag hört många föräldrar klaga på att skolan gör för lite för barn och ungdomar, de får inte rätt hjälp och stöd, lärarana är inkompetenta och klarar inte att lära just deras barn någonting, man får ingen information från skolan etc... När man har sett hur skolan fungerar från lärares sida så kan man fortsätta klagosången med visst, det finns för lite pengar, personalresurser räcker inte till m.m.

Men något jag aldrig hört samma föräldrar säga är "jag önskar verkligen att jag hade mer tid att lägga på mina barns uppfostran" eller "Självklart avsätter vi tid för att hjälpa våra barn med studier hemma". Och jag tänker att det vore väl kanske den enklaste lösningen för många? Ska lärare uppfostra, ta hand om, lära (om annat än skolämnen), bry sig, undervisa enligt skolplanen och allt sånt så är det ju som att skicka barnen till ett kloster, och då måste ju "lärarna" bo där och ägna SINA LIV för att hinna med allt.

Kan inte människor som inte är utbildade till lärare förstå att skolan är inte till för att uppfostra andras barn, det är till för att lära ut de ämnen som står på schemat - och barn behöver hjälp med det hemifrån för att förstå och ta till sig allt.

Sluta med att skylla allt på skolan och lärarna.

Här är länken till DN's artikel om hur viktig familjebakgrunden är för barn i skolan.

Våfflig dag!

Publicerad 2013-03-25 14:49:00 i Daily,

Ingen har väl missat att det är våffeldagen idag?! Jag gillar våfflor, helst med glass och hjortronsylt på. Det är svårslaget och blev även dagens lunch (lagom nyttig och näringsrikt)...

Nu planerar vi allt gott som ska lagas/bakas inför påskhelgen och så ska jag njuta av nyaste numret av Hus&Hem.
 
 
Ha en fin våffeldag!
 

Klädpanik

Publicerad 2013-03-21 17:48:00 i Daily,

Idag har jag beställt två par nya mammabyxor från H&M. De finns inte längre i butik (i min strl) men de är de bästa. Svarta basbyxor.

Ante har tydligen lagt på sig lite också då både en skjorta och ett par byxor sprack för honom i helgen! haha... Så det får nog lov att bli lite nyköp för honom också.

Ny vårgarderob här hemma - Ja tack!

Påsklov

Publicerad 2013-03-21 08:09:00 i Daily,

Idag är jag ledig och det känns lite som att jag tagit påsklov nu!


I tisdags åt jag middag ute med Ur&Penn-gänget. Det var mycket trevligt och känns lite konstigt att sluta där. 

Igår hade vi ett projektevent som vi planerat under en tid, seminarier, company-matchmaking och middag för företag och myndigheter från Polen och Västerbotten. Skönt att det är gjort, det var riktigt roligt men också stressigt och det blev en lång dag för oss som fixade allt.

Idag blir det lite städning här hemma, kanske en promenad på stan och bara lugnt och skönt.

Finland

Publicerad 2013-03-16 16:12:00 i Daily,

Vi glömde bort att åka till Finland! Vi var 150 m från gränsen men GLÖMDE BORT att åka över. Jag är så besviken och irriterad.

Däremot är jag nöjd med det vi köpte på Ikea. Nu är det dags att städa balkongen så att man kan börja sitta ute snart. Underbara vår, snart är det sommar.

Idag har vi varit och tränat på Iksu, det är så skönt att köra på förmiddagen. Härlig start på helgen. Sedan har vi åkt bob med Luca och Elio. Riktigt härlig dag ute idag!

Luleå

Publicerad 2013-03-14 14:06:00 i Daily,

Är på besök i den vackra staden Luleå. Det är lite större än jag förväntat mig, och det finns fler butiker än jag väntat mig. Jag höll nästan på gå vilse i en galleria... Säger kanske mer om mitt lokalsinne (eller möjligen Lulebornas planlösning) än om hur stor gallerian är.

Dagens fynd har hittills blivit två par mamma-byxor och en vit skjorta. Tror det får räcka så för idag då Ikea väntar imorgon!

Ikväll blir det middag med Ante på någon restaurang här. Torsdagslyx eller vad :)

Ny dag - Nya tag

Publicerad 2013-03-13 19:10:00 i Daily,

Idag är det den 13:e mars och jag har gjort några nya upptäckter idag. 

1: Sofi Fahrman väntar barn - vilket jag tycker är väldigt lägligt då hon kan visa lite snapshots i gravid-anpassade kläder. 5 av 5 toasters till den upptäckten!
Gillar stilen ovch magen
 
2: Bebisen i min mage har förmodligen alldeles för mycket energi, numera kör den gympa såväl dagtid som nattetid. Detta innebär också ingen vila för mig.
 
3: Min gamla blogg känns tråkig! Dags för en "nystart" på bloggandet. Därför är nu den här nya bloggen igång. 
 
Imorgon åker jag till Luleå, har aldrig varit där förut så det blir intressant, men mest längtar jag till fredag då det blir en tripp till Ikea i Haparanda. Inte bara till Ikea då utan mest till att få korsa landsgränsen och lägga till ännu ett land på min "besökta-länder-lista". 

Om

Min profilbild

Jenny

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela